Het Fantastische Leven Van John En Benji
John leeft met de grillen van zijn manische depressiviteit. Op zijn 17de krijgt John een zwaar auto-ongeluk en ligt maanden in coma. Hoewel hij er wonder boven wonder bovenop komt, moet John verder leven met niet-aangeboren hersenletsel. Voor een periode gaat dit prima. Hij maakt zijn opleiding af en wordt leraar Nederlands. Maar voor de klas staan trekt hem niet en John gaat aan de slag als vertegenwoordiger.
Onder invloed van drank en drugs komen de verschijnselen van zijn manische depressiviteit boven drijven. Dit wordt zo extreem dat John uiteindelijk gedwongen wordt opgenomen. Inmiddels woont John alweer jaren zelfstandig en probeert hij zich met hulp van een klein beetje begeleiding staande te houden Dit gaat met vallen en opstaan. Het is een constante strijd die John voert tussen het wel of niet slikken van zijn medicijnen, het wel of niet gebruiken van alcohol en wiet, zich wel of niet gelukkig voelen, wel of geen energie hebben.
Nu chihuahua Benji Johns leven binnen is gekomen heeft hij voor het eerst sinds jaren verantwoordelijkheid gekregen voor een huisdier. Hij vindt de aanwezigheid van het hondje geweldig, maar de bijbehorende taken vergen veel discipline. Iets waar John het lastig mee heeft.
Omdat Benji niet gehoorzaamt en regelmatig blaft en gromt, besluiten ze op puppycursus te gaan. In de film volgen we de ontwikkeling van de vriendschap tussen de twee huisgenoten.
Bij deze film zijn Engelse ondertitels beschikbaar.
Makers Sabine Eijkholt en Anne van Riel maakten in 2019 een eerste film over John, ook te zien op Ethics Filmservice: Big John (2019)
Must-see, omdat:
- Benji een mooie toevoeging is aan John's verhaal en zijn ontwikkeling in de verantwoordelijkheid om voor een ander te zorgen.
- de vele bijzondere en sprekende scenes in de film volop stof tot reflectie bieden over thema's als eenzaamheid, verslaving, psychiatrie of zingeving.
- het als vervolg van Big John nog meer vorm en diepte geeft aan het karakter van John.
Over de filmmaker
Nee, wij zijn niet het standaard productiehuis. Oprichters Anne (28) en Sabine (51) vormen een uniek creatief duo. Moiety combineert ervaring met een frisse blik en originaliteit. Het relatief onbekende Engelse woord 'moiety' betekent in het Nederlands 'een geheel van twee gelijke delen'. De bedrijfsnaam weerspiegelt de collaboratie van de twee eigenaren van het productiehuis. In alle facetten van het proces werken ze nauw samen.
Mis je een thema of onderwerp?
Tip ons dan!
Mis je een thema of onderwerp?
Tip ons dan!
Reviews
Er zijn nog geen reviews over deze film.