documentaires & filmfragmenten voor training, les en professionele ontwikkeling
films voor training, les en professionele ontwikkeling
word nu lid

Didactische ondersteuning

Intuïtief voel je aan dat de inzet van documentaires op verschillende manieren van meerwaarde is voor onze trainingen of onderwijs. Onze ervaringen en wetenschappelijk onderzoek ondersteund dit. Toch kan het lastig zijn om concreet aan de slag te gaan of variaties te bedenken voor de inzet van documentaires in onze trainingen en onderwijs.

De Ethics Academy biedt verschillende oplossingen om documentaires in je trainingen of onderwijs in te zetten.

Opstart

Je hebt besloten om te starten met Ethics Filmservice, maar misschien kun je nog wat hulp gebruiken. We hebben met de Ethics Academy zelf ervaring met de inzet van documentaires en we verzamelen de lessen en good practices van onze partners. Deze delen we natuurlijk graag met je.

In een aantal korte sessies analyseren we jouw context, bespreken we relevante lessen en good practices van andere partners, en geven we advies voor de inzet van Ethics Filmservice binnen jouw trainingen of onderwijs.

Implementatie

De implementatie van Ethics Filmservice in jouw organisatie gaat verder dan enkel toegang tot het aanbod met films en didactisch materiaal. Bij iedere innovatie zijn enthousiastelingen, koplopers, critici, en twijfelaars. Hoe krijg je een groep in beweging, hoe leer je als organisatie van elkaars ervaringen met Ethics Filmservice?

We maken gezamenlijk een plan voor implementatie, op basis van lessen en good practices die we opgedaan hebben bij andere partners, en op basis van de context van jouw organisatie. Ethics Filmservice begeleidt de implementatie en houdt overzicht van de verschillende ervaringen die opgedaan worden. We zorgen dat er geleerd wordt en dat er op maat ondersteuning wordt geboden.

Ontwerp

Je hebt besloten om Ethics Filmservice in te zetten in je trainingen of onderwijs. Toch kan het lastig zijn om didactische werkvormen te ontwerpen. We helpen je op basis van onderwijskundige principes, lessen en good practices van onze partners, en jouw ervaringen met je doelgroep om passende didactiek te ontwerpen.

Met steun van

Met steun van