documentaires & filmfragmenten voor training, les en professionele ontwikkeling
films voor training, les en professionele ontwikkeling
word nu lid

Trainingen en bijeenkomsten

Ethics Filmservice heeft samenwerkingen met een diversiteit van opleiders, trainers en organisaties in de zorg en het maatschappelijk domein. Vanuit onze eigen expertise of in samenwerking met partners met een specifieke expertise bieden we trainingen, workshops en filmbesprekingen aan.

Train-de-trainer Ethics Filmdidactiek

Wil je expert worden op het inzetten van documentaires in trainingen, onderwijs of inhoudelijke bijeenkomsten? Wij gaan al onze expertise met je delen.

We bieden deze training aan op basis van individuele inschrijvingen en incompany.

In mijn trainingen liep ik altijd te worstelen met het vinden en gebruiken van de juiste filmfragmenten. Met Ethics Filmservice is dat verleden tijd!

Arno Toonen, onderwijskundige Ethics Filmservice

Filmbesprekingen

Wil je met collega’s, met partners, of voor klanten en netwerk een filmbespreking organiseren? Wij kunnen de begeleiding van de filmbespreking op ons nemen. In veel gevallen is het ook mogelijk om een personage of filmmaker uit te nodigen.

We kijken een full-length documentaire, met de aanwezigen gaan we het gesprek aan over de impact die de documentaire heeft.

Ook organiseren we themabijeenkomsten over actuele onderwerpen. Met filmfragmenten starten we een gesprek waarbij we een diepere laag van reflectie raken.

Bekijk de agenda om je in te schrijven voor de geplande bijeenkomsten.

Het is ook mogelijk om een themabijeenkomst te organiseren binnen je eigen organisatie.

Themabijeenkomsten

We organiseren themabijeenkomsten over actuele maatschappelijke onderwerpen. Denk aan psychiatrie en inclusie, jonge mantelzorgers in jouw organisatie, de ethiek van euthanasie, ouder worden in een participatiesamenleving, diversiteit en interculturele vraagstukken.
Met filmfragmenten starten we een gesprek waarna we met een inhoudelijk expert een diepere laag van reflectie raken. Ethics Filmservice nodigt de expert uit en zorgt voor organisatie en begeleiding tijdens de sessie.

Ons doel is verbinding op onderwerp en inhoud over de grenzen van organisaties en sectoren heen. Het is echter ook mogelijk om een themabijeenkomst te organiseren voor collega’s binnen je eigen organisatie.

Trainingen op maat

In samenwerking met onze partners ontwikkelen we trainingen op maat. Dit gaat altijd over de diepere lagen van onze professionaliteit. Trainingen waar je aan kunt denken zijn;

Ons aanbod is continue in ontwikkeling en meestal maatwerk. Op vraag zoeken we naar de juiste match van het trainingsaanbod met Ethics Methodiek en de bijpassende trainer.

Met steun van

Met steun van